Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet - Nőgyógyászati Osztály

 

Magzati kromoszóma rendellenességek kockázatbecslése

 

TÁJÉKOZTATÓ


Magzati rendellenesség előfordulásának kockázat - becsléséről


Osztályunkon a Budapesti Magzati Diagnosztikai Központtal együttműködve lehetőség van magzati betegségek, kromoszóma rendellenességek kockázatának becslésére.

A vizsgálatok önkéntesek, a kismama kérésére történnek, az alábbiakban részletezettek szerint, térítési díj ellenében.

A vizsgálat a rendellenességek kockázatát becsüli, diagnózist nem ad, de nem negatív eredmény esetén további kivizsgálás szükségességére hívja fel a figyelmet.

 

Elérhető vizsgálatok:

1) Kombinált teszt: a 11 – 14. terhességi korban végezhető, CRL: 45- 80 mm. Az eredményt az anyai vérben vizsgálható két marker ( PAPP-A és B-hCG ) és az UH vizsgálattal mérhető nyaki redő (NT) vastagságának egybevetése adja.

Ára: 14 000 forint

2) Quartett- teszt: a 15 – 20. terhességi hét közötti korban végezhető. Az eredményt az UH vizsgálat + négy marker ( AFP, ösztriol, hCG, inhibin –A ) és az anyai életkor összevetése adja.

Ára: 18 500 forint

3) Integrált teszt: Első fázis a terhesség 12. hetében, de végezhető 11-14. hét között ( CRL: 45-80 mm ), NT mérés + két marker ( PAPP-A BhCG ).

Második fázis a terhesség 15-16. hetében UH vizsgálat + az anyai vérből négy marker (AFP,ösztriol,hCG, inhibin –A ).

Ára: 23 500 forint

4) Szekvenciális szűrés: A kombinált teszt elvégzését követően a második trimeszterbeli markereket is magába foglaló kockázat becslés.

Ára: 14 000 + 17 000 forint

A vizsgálat technikai lebonyolítása:

1. A kismama a vizsgálatra a szülészet – nőgyógyászati épület UH ambulanciáján jelentkezhet, itt kap a vizsgálat elvégzéséhez befizetendő csekk -szelvényt és időpontot az UH vizsgálatra.

2. A befizetett csekk igazoló szelvényével és az UH vizsgálat eredményével jelentkezik vérvételre kórházunk szűrőcentrumában a központi laborban munkanapokon 9- 14 óráig.

3. A vizsgálat eredményéről a kismama kb. egy hét múlva SMS-ben kapott kód segítségével a tud információt szerezni, illetve az eredményt a Budapesti Központ lelet formájában is elküldi az UH laborunkba.

 

A vizsgálatokról további részletes tájékoztató a Magzati Diagnosztikai Központ tájékoztató weblapján és az ambulancián kérhető nyomtatványokon található.

 

 

 

 


TELJES NÉZET | WEBDESIGN: IT PROGRESS Kft.